Fundacja Elbląg nagrodzona!

Świetna wiadomość
26 listopada w Ratuszu Staromiejskim odbyła się konferencja pn. „Bezpieczny Senior”, zorganizowana przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Elblągu. Podczas konferencji ogłoszono wyniki konkursu na najlepszą kampanię skierowaną do seniorów.

Filmik zrealizowany przez Pracowników Fundacji Elbląg zajął pierwsze miejsce! Celem kampanii jest zwrócenie uwagi społeczeństwa na problem przemocy wobec osób starszych.

Nagrodzony film

Czy wiecie, że za 20 lat co 4 osoba żyjąca w Polsce będzie w wieku senioralnym❓👴👵Chcemy zwrócić szczególną uwagę 📢na problem przemocy wobec osób starszych w związku z tym przygotowaliśmy dla Was filmik zrealizowany przez Pracowniķów Fundacji.Seniorzy są szczególnie narażeni na różne rodzaje przemocy. Pamiętajcie żeby REAGOWAĆ na krzywdę takich osób. Osoby, które doznały przemocy powinny wiedzieć, że istnieją instytucje, które mogą im pomóc. Gdzie można uzyskać taką pomoc❓➡️ POLICJA 🚔🚓➡️ MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ 🏣➡️ SŁUŻBA ZDROWIA 🏨W sytuacjach nagłych należy skorzystać z nuneru alarmowego 🚨☎️ 112

Gepostet von Fundacja Elbląg – Fundusz Lokalny Regionu Elbląskiego am Freitag, 8. November 2019