Przekaż 1%

Przekaż 1% swojego podatku na rzecz Fundacji Elbląg

Fundacja Elbląg jest organizacją pożytku publicznego. Oznacza to, że spełnia najwyższe standardy przejrzystości i działa na rzecz dobra wspólnego Elbląga.
Oznacza to również, że każdy podatnik podatku dochodowego może przekazać na jej rzecz 1 % swojego podatku.Program pomoże wypełnić PIT
Dzisiaj wypełnianie pit-ów jest jeszcze prostsze dzięki elektronicznym formularzom. Program sam krok po kroku prowadzi przez kolejne etapy. Wystarczy wpisać nr Krajowego Rejestru Sądowego Fundacji: 0000033301 i ewentualnie wskazać cel szczegółowy, np. Fundusz Stypendialny. W rezultacie 1% przeznaczymy na stypendia dla zdolnych. Nie wpisując żadnego celu, 1% przeznaczymy na Fundusz Nieograniczony. Taki formularz też dostępny jest na stronie Fundacji Elbląg.Bezpłatna pomoc biura Fundacji.

Jeżeli jednak wystąpią problemy przy rozliczaniu to zapraszamy do biura Fundacji Elbląg. W zamian za przekazanie 1% podatku na działania Fundacji Elbląg pomożemy wypełnić formularz. Tę ofertę kierujemy w szczególności do osób starszych. Już niedługo wprowadzimy dyżury, podczas których będzie można przyjść do biura i uzyskać pomoc przy wypełnieniu pit-ów.Dodatkowych informacji o przekazywaniu 1% na rzecz Fundacji Elbląg można uzyskać w siedzibie Fundacji, przy ul. Zw. Jaszczurczego 17 lub pod nr telefonu 055 236 98 88.Zachęcamy także do obejrzenia naszego spotu,
(realizacja: Bartek Rybaczewski)